Sunday, February 22, 2009

Metalsupport - 21.02.2009





A treia editia a festivalului MetalSupport, de altfel probabil si ultima a avut loc sambata 21 februarie 2009 la Palatul Copiilor din Botosani.

A inceput la ora 19.00, sau cel putin asa am fost anuntati cu 2 ore inainte, caci inainte se stia de ora 19.30 dar nu e bai caci ajuns acolo pe la si un sfert deja erau pline cele 3 camarute: camaruta cu scena, camaruta pe unde se intra si camaruta cu banci. Foarte mic locul dar din cate stiu in Botosani nu exista alta locatie pentru concerte de genul. Problematic era lipsa unui bar inauntru asa ca toata seara era un dute-vino continuu inspre magazinele din zona. Un alt aspect deranjant era evidenta lipsa de organizare eficienta cat si o anume curatenie a salii dar in plm suntem rockeri si nu ne pasa ( ? ) . Oricum trecem peste aspectele astea neimportante, peste confuzia generala, peste faptul ca abia gaseai loc sa fumezi sau ca la un moment dat organizatorii au ajuns la concluzia ca e mai bine sa nu mai lese lumea afara din sala si multe alte marunte aspecte negandite, precum sunetul care era dat atat de tare incat nu se mai auzea nimica clar in conditiile unei sali cu acustica imecabila unde chiar nu era nevoie de atatia wati.

Si totusi exista un entuziasm de invidiat, o sete teribila de rock si bere, o doza enorma de teribilism dar si de energie incat chiar si strain pe acolo tot te molipsea buna dispozitie.
Prima trupa de pe bilet era Abstract, de care stiu doar ca sunt din Botosani. Ce s-a intamplat cu ei si de ce nu au mai cantat ramane un mister pentru publicu' de rand. Pe la 8, dupa 2 beri si multe tigari am intrat la a doua trupa : Era Decay. Despre trupa din Suceava stiu doar ca ar fi la al treilea concert dar fac o treaba exceptionala live. Pe langa faptul ca au avut sala aproape plina, au avut si 3 bisuri , realizate cu suficienta tehnica incat a tinut publicul in priza. Mai au de lucrat la piese dar cum sunt o trupa foarte tanara au sanse mari.














Pauza de 10 minute, inca o bere 2 tigari si vorbaraie lumea. Subiectul principal era berea si tigarile. De altfel mormanele de sticle goale de bere se adunau pe la colturi.
Imediat a inceput si Shadowsong care din punct de vedere instrumental suna foarte bine; Din alte privinte ma abtin. Acu o vreme ascultam cu placere trupa dar acuma...cel mai mult ma amuza pagina de pe metal-archives cu : Lyrical theme(s) -Human Nature, Philosophy" . Si ne mai intrebam de ce se duce metalul de rapa.
















Cand in sfarsit s-a terminat am iesit sa mai beau o bere dar in schimb ne-am dus cu cativa amici intr-un colt sa bem tuica de casa. Cand intr-un final, cam dupa o ora cand am reajuns pe langa scena am realizat ca a inceput sa cante Krepuskul. Nu stiu daca din cauza sunetului sau din cauza betiei crunte nu se intelegea mai nimica dar sigur nu a avut priza la public. Nu e chiar pe placul tuturor metalistilor trupa si in special nu vad cum ar merge pentru orase de provincie cu public care vrea doar sa se zbentuiasca. Concertul Krepuscul s-a terminat cu sala nu chiar plina dar cred ca publicul avea si o scuza, atata bere si atati decibeli inutil folositi te terminau.




Truda desi o trupa relativ noua a prins foarte bine la public, de altfel majoritatea prezenti aici au venit pentru ei. Au inceput doar cu 10 minute intarziere fata de program, fapt foarte bun pentru un concert de club dar in ciuda acestui fapt publicul nu a mai rezistat multa vreme si dupa 10-20 de minute sala a inceput sa se goleasca, lumea plecand acasa. Truda a cantat toate piesele lor de succes dar sunetul a facut totul sa sune ca o casete de thrash din anii 90 copiata deja de mai multe ori si ascultata de si mai multe ori. A prins in mod special coverul Sepultura "Roots" si piesa de rezistenta Truda "violu" unde atmosfera a fost incendiara. Nu am mai prins bisul din cauza unei sticle de tequila.
Per total a fost o seara reusita dar asta doar datorita unui public exceptional si a trupelor.
Pacat ca astfel de evenimente sunt putine la numar si foarte prost promovate.

1 comment:

Metalsupport said...

Majoritatea problemelor de sunet au fost pentru ca unele trupe nau vrut sa faca sound check,si pentru ca sunetistul nu are treaba cu metalul.
O sa incercam sa mai facem astfel de evenimente,desi intrun oras ca botosani e mult mai greu sa organizezi astfel de evenimente decat in alte orase